Susipažinkime!
Lauktuvės iš kaimo - šaltyje džiovintos (liofilizuotos) uogos, vaisiai, daržovės ir prieskoniai, kurių didžioji dalis yra iš mūsų daržo, sodo arba patikimų vietinių ūkininkų.

Esame nedidelis šeimos verslas iš Joniškio rajono, Stupurų kaimo. Mums svarbu ne gundantis įpakavimas, o produkto kokybė ir neatrasti skoniai. Savo asortimentą nuolat plečiame, nes mums patinka eksperimentuoti ir palengvinti dieną virtuvėje ar keliaujant. Mūsų asortimente rasite nuo sveikų užkandžių iki greitai paruošiamo, bet sveiko maisto.
Didžioji dalis mūsų vaisių, uogų ir prieskonių yra užauginami beveik vienkiemio apsuptyje su čiulbančiais paukšteliais, kvepiančiais liepų žiedais, gėlėmis, giedančiais gaidžiais ir pilna meilės pripildytomis rankomis.
Apie liofilizavimo procesą
Vaisiai ir daržovės kruopščiai surenkami rankomis ir nuplaunami, tuomet supjaustomi ir užšaldomi aukštoje temperatūroje (–80 laipsnių), kad neprarastų savo maistinių medžiagų, vitaminų, skonio, formos ir kvapo.
Liofilizavimas yra procesas, kurio metu iš greitai šaldyto produkto pašalinama drėgmė. Produktai džiovinami šaltyje vakuumo būdu, o juose esantis sušalęs vanduo išgaruoja, nepavirtęs skysčiu. Vakuume esanti sistema drėgmę nukreipia į konteinerį, vadinamą kondensatoriumi. Šio proceso metu gaunamas džiovintas ir sausas produktas, kurį galima saugoti ilgą laiką, o jo kokybė neprastėja, produktas tampa net apie 10 kartų lengvesnis, tačiau nepakeičia savo spalvos, formos ir skonio.

Kuo naudinga liofilizacija?
- Išsaugoma maisto produkto kokybė, išlieka apie 98 % visų vitaminų ir maistiniųmedžiagų, naudingų mūsų mitybai.
- Ilgas galiojimo laikas padeda sumažinti išmetamo maisto kiekį ir tausoti gamtą.
- Mažas svoris ir tūris puikiai pasitarnauja keliaujant.
- Ateities maistas, kuris geriausiai padeda išlaikyti produktus ir sumažinti maisto išmetimo problemą.